De fundering van een 20ft wellness® unit

Als wij een 20ft Wellness unit bij klanten plaatsen, willen we dat deze jarenlang meegaat. De basis voor een lange levensduur is een solide ondergrond. Soms is het mogelijk om een 20ft Wellness unit direct op de grond te plaatsen, maar meestal plaatsen we een fundering. Een goede fundering zorgt ervoor dat de unit niet verschuift of wegzakt. Kortom, funderen is voor ons een serieuze zaak. En dan moet het ook nog eens zo duurzaam mogelijk zijn. Toen wij op zoek gingen naar een experts in funderen kwamen we uit bij het bedrijf TerraTechs. We spraken Bert van TerraTechs over de milieuvriendelijke schroeffunderingen die wij voor onze 20ft Wellness units gebruiken. Vandaar dat we bij hem langs gingen. 

 
Plaatsen Schrieffundering
 

Zou je wat meer over jezelf en Terratechs kunnen vertellen?

‘’Ik ben Bert Kruse, ik ben eigenaar van TerraTechs. Wij maken onder andere schroeffunderingen. Waar vroeger vaak gebruik werd gemaakt van een betonnen fundering, wordt tegenwoordig ook regelmatig gebruik gemaakt van een schroeffundering. Een schroeffundering als fundering is een snelle manier voor het maken van een stevige en milieuvriendelijke fundering. 

Bij TerraTechs worden de meest uiteenlopende technische funderingsvoorzieningen ontworpen, ontwikkeld en geleverd. Het plaatsen en installeren van deze materialen kan door een handige doe-het-zelver of een erkend installateur gebeuren. De funderingsvoorzieningen zijn t.a.v. duurzaamheid gelabeld door NL Greenlabel en dit bevestigt nog eens dat het een duurzaam funderingssysteem is. Als één van de weinigen in Nederland bieden wij ons product zo duurzaam mogelijk aan.’’

 

Hoe zijn de gepatenteerde schroefpalen bij TerraTechs ontstaan?

Ze zijn ontstaan door een landschapsarchitect die dat voor allerlei tuintoepassingen opgezet heeft. TerraTechs heeft eigenlijk in vroegtijdige fase dat gepatenteerde idee en de verkoop overgenomen. Zo hebben wij ervoor gezorgd dat de schroefpalen op de markt terecht kwamen. 

 

Waarvoor worden voornamelijk de schroefpalen gebruikt?

In eerste instantie werden de schroefpalen voornamelijk gebruikt voor allerlei verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld voor schuttingen, schuren, vlonders en steigers. Wij zagen uiteindelijk meer potentie en wilden het duurzame aspect nog meer naar voren laten komen. Zoals de schroefpalen gebruiken voor solar overkappingen, bessenteelt en zonnepanelen in het vrije veld. Zo gebruiken we niet alleen duurzaam materiaal, maar zetten we het ook in voor duurzame toepassingen. Wist je dat de RVS schroefpalen zelfs toepasbaar zijn in water zonder dat ze roesten? Bijvoorbeeld voor een plateau in een vijver.

Schroeffundering
Plaatsen schroeffundering
Schroeffundering
 

Hoe werken de schroefpalen?

Op simpele wijze kan de schroefpaal de grond in worden gedraaid om zo een sterke afsteuning te creëren op een stabiele grondlaag. Zodra de schroefpalen op het juiste niveau zijn geplaatst, kan er op een eenvoudige manier verder opgebouwd worden met behulp van adapters om zo voor elke toepassing een passende oplossing te bieden. Bovendien zijn er een hele reeks bevestingsmiddelen beschikbaar om ook direct tegen de paal aan te kunnen monteren. Bij alle lengtes dienen de schroefpalen in een stabiele grondlaag terecht te komen en uiteraard zonder stenen, puin of leidingen. Na de plaatsing zijn de palen direct 100% te belasten. Éen paal kan tot wel 3000 kilogram dragen.     

Wat maakt jullie schroefpalen zo uniek?

Schroeffundering van TerraTechs is een gepatenteerde manier van verankeren of funderen in allerlei bodemsoorten, die vele voordelen heeft. Zelfs met handkracht is dit mogelijk door de niet grond verdringende eigenschappen van de holle buis, die de basis vormt van de RVS schroefpaal. Bijkomend voordeel is dat onze schroefpalen snijden in de grond, dat gaat een stuk lichter dan bij andere palen. Andere palen drukken als ware de grond aan de kant, waardoor dit veel moeizamer gaat. De schoepen (onderdeel van de schroef) zijn daarentegen juist heel groot, zodat al heel snel een hoge draagkracht kan worden gegenereerd t.o.v. de concurrentie.

Ook bieden wij eigenlijk als enige RVS schroefpalen, waardoor ze ook nog eens heel erg duurzaam zijn. Ze gaan lang mee, maar kunnen ook eenvoudig hergebruikt worden. Veel concurrenten gebruiken gegalvaniseerde/ verzinkte schroefpalen. Eigenlijk moet je dit niet in de grond willen stoppen. ‘Het is een beetje het asbest van vroeger’. Deze palen laten zware metalen achter in de grond. RVS is in tegenstelling tot gegalvaniseerd/ verzinkt staal dus een stuk vriendelijker om in de grond toe te passen.

 
Plaatsen wellness unit op schroeffundering

Ook benieuwd welke fundering het beste aansluit voor jouw 20ft Wellness® unit?

Vorige
Vorige

20ft Wellness®: De Luxe buitensauna voor in de tuin

Volgende
Volgende

WAT ZIJN DE KOSTEN VAN EEN SAUNA THUIS?