20ft Wellness®: De Luxe buitensauna voor in de tuin

Is er iets lekkerder dan genieten in een buitensauna in de eigen achtertuin? Even de natuur opzoeken en in de buitensauna compleet tot rust komen. Natuurlijk is geen sauna hetzelfde. Bij het kopen van een buitensauna is het extra belangrijk om te kijken naar de kwaliteit en materiaalkeuze van de sauna. Daarnaast kan een buitensauna met overkapping rust terugbrengen in de tuin. Bij 20ft Wellness hebben we een eigen werkplaats met vakmannen die zich richten op de bouw van kwalitatief hoogwaardige sauna’s. Hieronder leggen wij uit waarom de 20ft Wellness unit een sauna van niveau bevat.

 
Luxe buitensauna
 

HOGE HETE LUCHT in de luxe buitensauna

Door de basis van de zeecontainer is de sauna hoog en die hoogte is perfect voor een luxe buitensauna. Er is genoeg ruimte om twee banken boven elkaar te plaatsen. Aangezien warme lucht opstijgt, is de bovenste bank vaak warmer dan de onderste. Mocht je deze warmte niet prettig vinden, kan je altijd naar een lagere bank verplaatsen. Hoe lang, hoe vaak en met welke temperatuur je het beste in de sauna kan zitten is hier te vinden.

Om de warmte in de sauna te houden, voorzien wij de luxe buitensauna van een trekwand. De trekwand is niet een standaard optie in iedere sauna die te koop is. Vaak wordt de lucht alleen geventileerd, waardoor verse lucht steeds opnieuw verwarmt moet worden. De trekwand, daarentegen, “trekt” de warme lucht weer naar beneden binnenin de sauna. Hierdoor kan de lucht in de sauna circuleren en blijft de gehele buitensauna compleet warm. Je krijgt een gelijkmatigere verdeling van de warmte en daardoor blijft die fijne hitte niet alleen boven in de buitensauna hangen. Door een buitensauna te kopen met een trekwand, weet je zeker dat je een kwalitatief luxe buitensauna in huis haalt. Met deze goed circulerende hete lucht krijg jij de ultieme sauna beleving.

Een buitensauna kopen met ADEMENDE ISOLATIE

Een goede isolatie is cruciaal voor iedere sauna. Dit is zeker van groot belang voor een sauna buiten. Zonder goede bescherming verlies je immers alle warme lucht en stook je voor niets. Vandaar dat we bij 20ft Wellness extra aandacht geven aan de kwaliteit van de isolatie van onze buitensauna’s.

Aan de binnenzijde achter alle saunawanden wordt er een dampdicht folie aangebracht. Door dit folie kan er geen vocht bij de isolatie komen. Vocht zorgt namelijk voor een vermindering van de werking van de isolatie. En slecht werkende isolatie is de voornaamste oorzaak van warmteverlies in een sauna buiten.

Aan de buitenzijde zit juist een dampdoorlatend en waterkerend folie. Hierdoor kan water van buitenaf niet naar binnen komen, maar laat het de isolatie wel ademen. Hierdoor blijft de isolatie optimaal en effectief. De saunakachel hoef je minder hard op te stoken om op de juiste temperatuur te komen. Dit scheelt enorm in de kosten. Dit voordeel in kosten is goed om over na te denken bij het kopen van een buitensauna.

Door de samenwerking van de trekwand, isolatie en de saunakachel verwarmt de sauna zich binnen een uur naar de 100 °C. Je hoeft nooit lang te wachten om van de buitensauna te genieten.

 
Privacy scherm 20ft wellness
 

DE JUISTE HOUTKEUZE voor een buitensauna

Hout is een natuurlijk materiaal met een open structuur, waardoor het gevoelig is voor aantasting. Bekijk bij het kopen van een buitensauna goed naar welke houtsoorten er gebruikt zijn. Bij 20ft Wellness maken we gebruik van meerdere soorten hout. Niet ieder soort hout heeft dezelfde eigenschappen. We denken goed na over de toepassing van iedere houtsoort, voordat we deze in gebruik nemen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de sauna hoogwaardig is en blijft.

RED CEDAR

Bij Red Cedar past het woord duurzaamheid. De vezelige celstructuur van de houtsoort staat voor een goede isolatie. De etherische olie in de Red Cedar beschermt het hout op een natuurlijke wijze tegen schimmel, rot en insecten. Dit maakt het een van de enige houtsoorten die niet kan rotten en onbehandeld goed in de buitenlucht kan blijven. Daarnaast is het vormvast en goed bestand tegen temperatuurschommelingen. Allemaal aspecten die nodig zijn voor gevelbekleding van de buitensauna.

Door de hoge duurzaamheidsklasse (2) blijft het hout in de buitenlucht 20 tot 25 jaar mooi. In tegenstelling tot dennensoorten als vuren en grenen die een levensduur van 5 tot 7 jaar hebben. Bij blootstelling aan weer, wind en daglicht zal de onbehandelde Red Cedar snel naar zijn bekende grijze kleur kleuren. Door iedere 10 jaar het hout te behandelen is er nog veel langer te genieten van de buitensauna.

DOUGLAS

Een goed alternatief voor de afwerking van de buitenkant van de sauna buiten is de houtsoort Douglas. Een krachtpatser; Het hout van de Douglasspar is één van de hardste houtsoorten van Europa. Dit onbuigzame soort wordt na het drogen harder en is daardoor perfect voor versteviging en gevelbekleding. Daarnaast heeft het een fijne warme kleur, die met de jaren egaal vergrijst.

Mocht je de warme houtkleur willen behouden, dan is het verstandiger om het hout te behandelen. Als je Douglashout goed verzorgt gaat het langer dan 20 jaar mee in plaats van 10 jaar zonder behandeling. Desalniettemin heeft Douglas ten opzichte van de Red Cedar sneller last van schimmel. Maar het is een goede goedkopere optie voor het bekleden van buitenkant van de sauna.

VUREN

Voor een buitensauna is vuren vooral bestemd voor de interne bekleding. Buiten heeft het maar een levensduur van 5 tot 7 jaar en zelfs door het te impregneren is Vuren slecht bestand tegen de schommelde weersomstandigheden. Binnen, als wandbekleding, komt het beter tot zijn recht. Door de fijne nerf en rechte draad is Vurenhout ideaal om te bewerken en ziet het er strak en rustgevend uit. De mooie wittige kleur kleurt na een tijd meer richting geelbruin. Die kleur geeft het die bekende sauna-look.

ESPEN

Espenhout is goed voor de banken. Dit hout heeft een zeer lage warmtegeleiding, waardoor de saunabank nooit te heet wordt om op te zitten. Het is dus een ideale houtsoort voor de saunabanken. Als je voor jouw saunasessie het vuil van je afgespoeld hebt, kan er wat nattigheid achterblijven. Espen neemt vrij weinig vocht op, waardoor het perfect is voor het meubilair in de buitensauna. Toch zal het hout van de saunabanken met de tijd verkleuren. Het beste is om altijd op een handdoek plaats te nemen, maar zelfs dat helpt verkleuring van de sauna niet volledig te voorkomen.

 
Luxe buitensauna
 

LEVENSLANG MOOI

De verschillende houtsoorten zorgen dat de buitensauna langer mooi blijft, maar verkleuring zal door de leefbaarheid van hout altijd voorkomen. Daardoor is het verstandig om er zoveel mogelijk aan te doen om jouw buitensauna zo goed mogelijk te onderhouden.

Door hout te behandelen blijft het langer mooi en gaat het langer mee. Impregneren, beitsen en oliën verlengen de levensduur van de houtsoorten significant. Ook kunnen de saunabanken jaarlijks licht opgeschuurd worden om donkere plekken weer mooi licht te krijgen, dan zien ze er weer als nieuw uit.

Stijlvol Relaxen: Buitensauna met Overkapping

We leven steeds meer buiten. Vandaar dat het bij het kopen van een buitensauna goed is om na te denken over wat je nog meer wil in je tuin. Wil je alleen een luxe buitensauna of vul je hem aan met een lounge, buitenkachel, douche, buitenkeuken of sanitaire voorzieningen? In dat geval is het verstandig om na te denken over een buitensauna mét overkapping.

Natuurlijk neemt een buitensauna met overkapping meer ruimte in dan alleen een sauna in de achtertuin. Maar door de overkapping heb je een plek om te relaxen, ook als het minder weer is. In plaats van een terras achter het huis, kan je deze toevoegen aan de luxe buitensauna. Hierdoor sla je twee vliegen in één klap.

Het is ook mogelijk om de overkapping volledig af te sluiten met grote, verschuifbare ramen. Hierdoor houd je warmte binnen, zit je beschut, maar kan je nog steeds de tuin inkijken. De ramen zorgen voor een beetje extra privacy. Op een zonnige dag schuif je de ramen opzij en zit je in de buitenlucht. Dan is een zitje onder de overkapping een perfecte plek om familie en vrienden te ontvangen voor een lekkere lunch of borrel.

Een buitensauna met overkapping wordt daardoor meer dan alleen een sauna in de tuin. Je vormt het om tot een ultieme relaxplek. Heerlijk op de lounge afkoelen na een saunasessie of nagenieten bij een knisperend haardvuur. Door de overkapping aan te sluiten op de buitensauna het epicentrum van rust in de tuin.

 
Buitensauna met overkapping

Gastronomie en ontspanning

Mocht je erover zitten te denken om naast een luxe buitensauna ook een buitenkeuken aan te schaffen, dan is een overdekte buitenkeuken het antwoord op je gastronomische vraag. Deze buitensauna met overkapping bevat ook een FIDDR® buitenkeuken. Op deze manier combineer je gastronomie en ontspanning in één.

Luxe buitensauna: TOEVOEGING AAN DE TUIN

Een luxe buitensauna is een prachtige toevoeging aan iedere tuin. Het is een eyecatcher, gespreksonderwerp en rustmoment in één. Ga je een buitensauna kopen, maak dan je sauna compleet door andere wellness elementen toe te voegen. In een 20ft Wellness unit zit een Finse sauna die je kan combineren met een hottub, massage spa of whirlpool. Dit maakt jouw wellnesstuin helemaal af. 

 

EEN 20FT WELLNESS® brochure ontvangen?

Vorige
Vorige

Waarom en hoe vaak moet je het water verversen van de spa?

Volgende
Volgende

De fundering van een 20ft wellness® unit