Een buitendouche in de tuin, dé trend van nu!

Wanneer je een massage, zwembad of sauna in de tuin hebt, is een buitendouche een must-have. Je hoeft namelijk niet meer dwars door het hele huis om een douche te nemen. Daarnaast is afspoelen makkelijker gemaakt bij het in- of uitstappen bij de sauna, zwembad of massage spa. Heb je deze laatstgenoemden niet, dan is een buitendouche (ook wel tuindouche genoemd) fijn om af te koelen op zomerse dagen.

Ook neem je minder vuil mee naar binnen, doordat je buiten al het vuil eraf doucht. Natuurlijk staat een buitendouche gewoon erg gaaf in de tuin! Zeker als je hem helemaal aankleedt en in de tuin op laat gaan. Lees verder en ontdek meer over de voordelen van een buitendouche.

 
Tuin dochue

1. Afkoelen

In de zomer kunnen de temperaturen stijgen tot wel 30 graden Celsius. Helaas heeft niet iedereen een zwembad in de tuin en het water in een opblaasbaar badje wordt snel warm. De buitendouche is daardoor een uitstekende oplossing.

Als je een eigen wellness tuin hebt, kan een buitendouche verschillende voordelen hebben. Het is van belang om na het opwarmen van het lichaam weer af te koelen. Dit kan door buiten een rondje te gaan lopen of door een koude douche te nemen. Hiermee sla je twee vliegen in één klap. Het bevordert de bloedsomloop ook nog eens, doordat je de warmte van de wellness unit afwisselt met het directe koude water. Je traint de vaatspieren, doordat je het lichaam blootstelt aan extreme temperatuurverschillen. Het lichaam zorgt voor verkoeling door te gaan zweten. Toch stijgt de temperatuur van de huid met enkele graden. Je bloedvaten zullen wijder gaan staan. Door direct erna een koude douche te nemen vernauwen die bloedvaten opnieuw. Zo train je de vaatspieren. . Het koude water zorgt ook voor de versnelling van de bloedsomloop in je lichaam. Hierdoor pompt het hart meer bloed naar de organen. Dit helpt tegen een te lage of te hoge bloeddruk, spataderen en aderverkalking. 

 
Afspoelen tuindouche

2. Afspoelen

Heb jij wel een wellness faciliteit in de tuin? Dan is een buitendouche een slimme toevoeging aan je tuin! Voorafgaand het gebruik van de spa of sauna is het verstandig om te douchen. De douche bevrijdt haar en huid van vuil, zweet en resten van cosmetica, zoals parfum, deodorant en bodylotion. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor de wellness unit. In een hottub of spa komt op deze manier een stuk minder vuil in de filters en blijft het water helderder. Vooraf douchen bij een sauna zorgt ervoor dat de binnenkant niet beschadigd raakt. Daarentegen neem je vuil van onder jouw voeten mee de faciliteit in door niet te douchen. Hierdoor wordt de wellness unit extra smerig.

Waarschijnlijk heb je in de wellness faciliteit veel gezweet. Om weer op te frissen is afspoelen een heerlijke mogelijkheid. Zo hoef je niet met een nat en bezweet lichaam door het huis te lopen, maar kan je direct onder douche stappen. Een koude douche zorgt overigens voor een heerlijk fris gevoel. Dit gevoel wordt veroorzaakt door de adrenaline die vrijkomt. De zenuwuiteinden zenden namelijk positieve signalen uit naar de hersenen.

Is de stap naar koud douchen te groot? Begin dan met gefaseerd kouder douchen. Doe eerst voorzichtig je voeten eronder en ga vanuit daar richting je borst. Eindig bij het hoofd. Het is ook geen probleem om eerst te beginnen met een warme douche en die langzaam overschakelen naar koud water. Een buitendouche kan voorzien worden van zowel warm als koud water. 

 
Plaatsing buitendouche

3. Plaatsing

Het is handig om de buitendouche op een makkelijk bereikbare plek te plaatsen, zodat hij gemakkelijk te gebruiken is. Plaats hem dichtbij jouw wellness faciliteit, zodat je direct gebruik kan maken nadat je jouw wellness unit uitstapt. Zorg ook bij het bepalen van de plaats dan je buren geen last hebben van spetterend water. Een ander aandachtspunt is de keuze voor het materiaal. Hij moet namelijk tegen verschillende weersomstandigheden kunnen. Je moet ook nadenken over welke douchewand je kiest of misschien ga je voor een overkapping. Deze beschermen de douche beter.

Sommige buitendouches zijn eenvoudig te plaatsen door alleen een tuinslang aan te sluiten op de douche. Ook kan je kiezen voor een buitendouche met afvoerpunt en waterleiding. Welke buitendouche je kiest hangt af van jou wensen en eisen. 

Natuurlijk zitten er nog veel meer voordelen aan een buitendouche, zoals dat het afspoelen van huisdieren gemakkelijk is. Als bijvoorbeeld de hond in de modder heeft gelegen, is afspoelen in een mum van tijd gedaan en krijg je geen viezigheid in huis. Hetzelfde geldt voor kleine kinderen die buiten zijn gaan spelen in het zand, kan je ze eenvoudig onder de buitendouche zetten. Door het gebruik van de buitendouche zal je zien dat je binnen in je huis minder vaak hoeft schoon te maken. We hebben het hier voornamelijk over de badkamer! Een buitendouche is daarom een mooie toevoeging aan je wellness thuis.

Geen vuil meer in je huis, afspoelen en afkoelen in de buitenlucht? Bekijk de mogelijkheden op onze site of breng een bezoekje aan onze showroom.

 

Kom je langs in onze showroom?

Vorige
Vorige

De 5 voordelen van wellness op een vakantiepark

Volgende
Volgende

Hoe vaak, hoe lang en welke temperatuur in de sauna?