De kracht en elegantie van DEKTON®: te mooi om waar te zijn?

In deze blog nemen we je mee in de wereld van Dekton, een materiaal dat niet alleen jouw buitenkeuken naar ongekende hoogten tilt, maar ook op veel andere manieren toepasbaar is. Of het nu gaat om gevelbekleding, vloeren of meubelbekleding, Dekton biedt duurzaamheid en stijl in één. Als je droomt van een luxueuze buitenkeuken op maat dan is een uitvoering in Dekton met afstand de juiste keuze.

 

WAT IS DEKTON?

Dekton heeft natuursteen als basis. Bij fabrikant Cosentino hebben ze het geheim van natuursteen ontrafeld en geperfectioneerd met TSP-technologie. Deze technologie bootst in versneld tempo de natuurlijke transformatie van natuursteen na, die normaal duizenden jaren in beslag neemt onder hoge druk en temperaturen. 

De speciale pers die ze gebruiken, oefent maar liefst 25.000 ton uniforme druk uit. Hierdoor ontstaan geen kleine defecten die zwakke plekken veroorzaken. Bij normale natuursteen, waar Dekton vaak mee wordt vergeleken, kennen we deze zwakke plekken als natuurlijke breuklijnen wat geactiveerd kan worden bij stoten. Dekton is extreem robuust en stabiel en daardoor kennen we deze zorgen niet.

 

Verschillende soorten Dekton in de fabriek van Cosentino

 

WAAROP KAN JE DEKTON TOEPASSEN?

Dekton is veelzijdig en past zich moeiteloos aan diverse projecten aan. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen:

Buitenkeukens:

Als je van koken in de open lucht houdt, dan is Dekton de perfecte toepassing als werkblad. Het zet niet uit, zelfs niet onder de meest extreme omstandigheden, en is bestand tegen krassen en hitte.

Gevelbekleding:

Dekton biedt niet alleen duurzaamheid en esthetische veelzijdigheid, maar het is ook een uitstekende keuze voor gevelbekleding. Het tilt de uitstraling van je woning naar een hoger niveau en geeft je huis een moderne tint dat lang meegaat.

 

Vloeren:

Als je op zoek bent naar vloermateriaal dat zowel stijlvol als functioneel is, dan is Dekton een uitstekende keuze. Het is bestand tegen slijtage, en vereist minimaal onderhoud waardoor het perfect is voor zowel binnen- als buitenvloeren.

 

Meubelbekleding:

Wil je jouw meubels een luxueuze uitstraling geven? Dekton kan worden gebruikt om tafelbladen en andere meubelstukken te bekleden. Met een breed scala aan kleuren, afwerkingen en diktes kun je jouw project aanpassen aan je eigen stijl. Dekton is beschikbaar in grote afmetingen, wat zorgt voor naadloze afwerkingen en minder voegen.

Dekton  FIDDR Green Egg

Twee FIDDR®-buitenkeukens met verschillende soorten Dekton®

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DEKTON?

We hebben er al een aantal genoemd, maar Dekton heeft meer voordelen. Zo is Dekton uitzonderlijk duurzaam en bestand tegen krassen, vlekken en slijtage, waardoor het ideaal is voor keukens die veel te verduren hebben. Daarnaast is Dekton milieuvriendelijk, want het is CO2-neutraal en compenseert de CO2-uitstoot gedurende de hele levenscyclus.

 Andere voordelen zijn onder andere:

  • Je krijgt 25 jaar garantie op Dekton.

  • Dekton is UV-bestendig, waardoor het perfect is voor buitenprojecten die het hele jaar in de tuin staan. Bovendien neemt het geen water op, waardoor het bestand is tegen vocht, schimmel en vlekken.

  • Dekton is onderhoudsvriendelijk en vereist geen speciaal onderhoud.

  • Dekton is stabiel en sterk en kan thermische schokken aan, waardoor het ideaal is voor zware toepassingen.

 

Dekton® Laurent en Dekton®

 

OP WELKE MANIEREN PASSEN WIJ HET TOE?

Bij DLGC omarmen we alleen het allerbeste voor onze opdrachtgevers. Daarom werken we samen met onze betrouwbare Dekton-leverancier Trivium. Hier zijn enkele manieren waarop we Dekton toepassen:

 

Keukenfronten:

Samen met tuinontwerper Erik van Gelder hebben we onze luxe buitenkeuken FIDDR® vervaardigd, passend in zijn royale achtertuin in Woudenberg. De fronten van Dekton Laurent hebben een prachtige donkere kleur doorkruist met gouden aders. Bekijk deze FIDDR®.

Buitenprojecten:

Voor buitenprojecten die jaar na jaar buiten staan, is Dekton de ideale keuze. Zo ook in het Luxury Outdoor Cooking Cabinet van Kim Kötter en Jaap Reesema. De vraag naar een verplaatsbare keuken werd beantwoord door onze OBELYX® met Dekton werkblad. Door het gebruik van ander andere Dekton hebben zij hierdoor gegarandeerd jarenlang kookplezier.

 

Maatwerk:

Bij DLGC geloven we in het creëren van oplossingen op maat die voldoen aan de unieke behoeften van onze opdrachtgevers. Of je nu een buitenkeuken wilt bouwen of je buitenverblijf wilt vernieuwen, we werken nauw met je samen om ervoor te zorgen dat jouw project de hoogste kwaliteit en stijl weerspiegelt. Bekijk al onze luxe tuinconcepten voor meer inspiratie.

 

Details van de OBELYX® bij Kim Kötter en Jaap Reesema. Dekton aanrecht en Awood Moso Bamboo deuren.

 

Of je nu donker, licht, dooraderd of egaal kiest, het begint allemaal hier. Breng een bezoek aan onze showroom om deze trends zelf te ervaren.

Vorige
Vorige

Gezelligheid & gastronomie: De ultieme winteravond in je tuin

Volgende
Volgende

High-end tuintrends 2024