Luxe tuinkantoor: dé totaaloplossing

“Een 20ft Office is iets wat uniek is en niet iedereen heeft”

Voor een tuinkantoor thuis zocht Mark Koot naar een totaaloplossing. Hij wilde ontzorgd worden in ieder aspect. Om bij het nieuwgebouwde huis een aansluitende tuin te creëren, nam hij Don Hoveniers in de arm. Samen met de hovenier keek hij naar alle wensen die hij had voor de invulling van de tuin. Gezellige veranda, veel groen, verschillende lagen in de beplanting, maar ook een totaaloplossing voor een luxe tuinkantoor. “Iets wat uniek is en niet iedereen heeft.” aldus Mark.

 
Luxe tuinkantoor
 

Hierbij wees Don Hoveniers op onze tuinkantoren van 20ft Office. Volgens de hovenier is de stijl passend bij het huis én de tuin. Zogezegd, zo gedaan: Mark kwam bij ons langs in de showroom en na een uur was hij verkocht. “Ik was verkocht door het concept. Het rauwe van een zeecontainer, maar vervolgens wel iets unieks en moois. Daarnaast dat ik de unit zelf mocht samenstellen”, vertelt Mark over het kantoor tuinhuis. “Ik heb een gesprek gehad over wat ik wil en binnen de kortste keren stond het luxe tuinkantoor er.” Het ontwerp is uniek, waarbij Mark de gehele indeling en aankleding zelf heeft bepaald.

 
 

Het luxe tuinkantoor zelf mogen indelen

Het unieke van een indeling naar keuze straalt door in ieder aspect van het kantoor. Mark koos ervoor om de container-look naar voren te laten komen. Hierdoor valt het tuinhuis kantoor op tussen al het groen van de tuin. Daarnaast is de binnenkant doorgetrokken in de stijl van het huis. De lichte PVC-vloeren in visgraatmotief liggen door het hele huis, dus om het luxe tuinkantoor daarin mee te nemen, koos Mark voor dezelfde vloer. Door de hele 20ft Office te voorzien van UTP- en wandcontactdozen, kon hij zijn werkplek inrichten zoals hij dat wenste zonder vast te zitten aan een standaard lay-out.

Zo kon hij een ruimte creëren met zowel een rustige werkplek als “veredelde mancave”. Door een ruim werkstation richting de ramen te zetten, heeft hij een werkplek met veel lichtinval. Daarnaast kijkt hij hierdoor weids de tuin in. Zo kunnen zijn kinderen in de tuin spelen, kan hij een oogje in het zeil houden, maar ondertussen werk verzetten. De lounge met televisie en gameconsole zorgen voor de ultieme relaxplek. 

 
Luxe tuinkantoor
 

De voordelen van een Luxe tuinkantoor

Scheiding tussen werk en vrije tijd

Het woon-werkverkeer van Mark is aanzienlijk verminderd en tegelijkertijd is het voordeel dat hij toch niet in zijn huis werkt. “Ik ga in mijn luxe tuinkantoor zitten en ga aan het werk en vervolgens kom ik weer naar huis. Zo heb ik toch een beetje dat woon-werkverkeer, al is het maar 20 meter.” Die scheiding zorgt ervoor dat er toch een duidelijke grens is tussen het huis en het kantoor: tussen werk en vrije tijd. Mark kan de deur achter zich dichttrekken en dan is het werk voorbij en begint het privéleven.

 

Een luxe tuinkantoor dat altijd klaarstaat

Tegenwoordig is Mark niet meer weg te krijgen uit zijn luxe tuinkantoor. “Ik ben er elke dag. Het is geweldig om er te zitten.” Het kantoor in de tuin biedt een scala van extra afgezonderde ruimte. Je kan jezelf even helemaal afzonderen van de rest van het huis.

 

“Het is even een plekje voor mezelf. Als mijn vrouw vriendinnen over de vloer heeft, dan ga ik er zitten en lekker rustig tv kijken.” zegt Mark over zijn eigen relaxplek. “Maar ook als we vrienden over de vloer hebben, dan zeggen mijn kinderen veel: wij gaan in het kantoor zitten.” Zo wordt het kantoor op deze manier niet alleen gebruikt als werkplek, maar is het een plek waar iedereen in het gezin zich kan terugtrekken.

 

Verruimen met kantoor

Door een kantoor in de tuin te zetten, verruim je de oppervlakte van je huis zonder een totale aanbouw bij te bouwen. Zo stelde Mark een tuinkantoor samen die aansloot op de bouw van zijn huis.

De huizenprijsgroei blijft vlak onder de 20% hangen. Én een prijsdaling zit er nog niet in. Daarnaast is de hypotheekrente de afgelopen maanden bijna verdubbeld. “Een stel met twee modale jaarinkomens kan zo’n €22.000,- minder lenen.”: Carola de Groot, econoom RaboResearch aan het RTL Nieuws. “Hierdoor kunnen ze minder bieden op een potentieel nieuw huis.” Met als gevolg dat verhuizen een lang en kostbaar traject is geworden.

Verruimen is daardoor een optie. Dé voornaamste reden om te verhuizen is groter te willen wonen. Een kantoor biedt die extra ruimte waarnaar je verlangt.

Een luxe tuinkantoor als plek voor jezelf

“Het is een totaaloplossing waar ik heel veel gebruik van maak.” Het kantoor staat klaar wanneer Mark het nodig heeft. Mocht het werk of ontspanning zijn. “Het is absoluut een plek voor mezelf!”

 
 

Een 20ft Office® brochure ontvangen?

Vorige
Vorige

KEN JE DEZE DRIE WELLNESS WEETJES? HIERNA WEL.

Volgende
Volgende

De chef-kok tijdens je kookworkshop